Odstartoval O2TV Tenis, na letošní rok plánuje téměř čtyři tisíce hodin živých přenosů

2. leden 2017

UVNITŘ VIDEO - „Je historicky prvním čistě tenisovým kanálem u nás,“ upozornil výkonný ředitel televize Marek Kindernay.

Společnost O2 Czech Republic dnes podle očekávání spustila úderem čtvrté hodiny ranní svůj další exkluzivní sportovní kanál, stanici O2TV Tenis. V prvním roce vysílání jeho provozovatel naplánoval 3.800 hodin přímých přenosů a 2.000 zápasů. Připraveno je konkrétně 47 turnajů ženského tenisu WTA, Grand Slam Australian Open a 14 turnajů ATP. Operátor využije u stanice všech obvyklých funkcí, které nabízí, včetně multidimenze.

„O2TV Tenis je historicky prvním čistě tenisovým kanálem u nás. Je to unikát i v rámci evropského měřítka," konstatoval Marek Kindernay, výkonný ředitel O2TV Sport. Kanál zaměřený čistě na tento sport mají například Italové. Volně šířena stanice pod názvem SuperTennis je díky satelitu Hotbird zachytitelná i v České republice a na Slvoensku. Samotná exkluzivní práva na okruh WTA, která drží O2TV, obsahují i tuzemský podnik Prague Open nebo finále Turnaje mistryň v Singapuru. Chybět nebude ani tradiční tenisový WTA magazín. Televizní práva na WTA si operátor podrží minimálně do roku 2019.

Aktuální změny v rámci O2TV:

57. pozice – O2TV Tenis HD
59. pozice – O2TV Fotbal HD (původně na pozici 57)
80. pozice – O2TV Tenis (SD)

autor: lukpo
Spustit audio