Odstartovala zpravodajská televize oe24.TV, v celé Evropě je dostupná ze satelitu

26. září 2016

Program vysílání ve standardním rozlišení obrazu (SD) a jeho signál není kódován. Na televizi jsou navázány webové stránky a YouTube kanál.

Mediengruppe Österreich dnes spustila vysílání zpravodajské televize oe24.TV. Stanice, která je prvním čtyřiadvacetihodinovým programem tohoto typu v Rakousku, je zachytitelná bez problémů v České republice a na Slovensku (i ve zbytku Evropy) prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra 1KR. Mohou ji přijímat diváci, kteří u kanálů z orbitu preferují takzvaný Duo LNB konvertor, více konvertorů, případně motor. Ke sledování stačí parabola běžných rozměrů.

Program vysílání ve standardním rozlišení obrazu (SD) a jeho signál není kódován. Na televizi jsou navázány webové stránky http://www.oe24.at/tv a také YouTube kanál. Jako zajímavost shledala redakce webu Digitální rádio skutečnost, že stanice alespoň v prvních hodinách své existence nepoužívala vůbec grafiku ve formě informačních lišt a vysílání dokonce nebylo opatřeno ani samotným logem. Formou popisků byly naopak opatřeny agenturní příspěvky a hosté ve studiu včetně moderátorů. oe24.TV není jedinou televizí, která aktuálně odstartovala na satelitu Astra. Od minulého týdne je tu možné sledovat kanál Kabel Eins Doku, jež konkuruje taktéž novému projektu N24 Doku. Obě stanice jsou volné.

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11273/H, SR 22000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio