Olympijský kanál odstartuje 21. srpna, on-line bude dostupný i v Česku

29. červenec 2016

Nová platforma nebude mít přesně určenou cílovou skupinu, nicméně oslovit chce zejména mladší publikum, které chce přitáhnout ke sportovním aktivitám.

Mezinárodní olympijský výbor (IOC) spustí 21. srpna, tedy po skončení letní olympiády v Rio de Janeiru, nový tematický kanál. Platforma nesoucí jednoduše označení The Olympic Channel bude dostupná on-line – na mobilních zařízeních Apple a iOS a také díky webové stránce www.olympicchannel.com. IOC podpoří novou platformu, která bude k dispozici globálně, i na sociálních sítích Facebook, Instagram, Twitter a YouTube. Publikum bude mít k dění z olympijského světa k dispozici po celý rok.

Náplní nové televize budou sportovní přenosy, profilové rozhovory s olympioniky a příběhy olympijských her. Cílem nového tematického on-line kanálu je oslovit všechny ty, kteří se o olympijské hry a sport zajímají, konkrétní věkovou skupinu diváků mít nebude. Komunikačním jazykem s publikem bude prozatím angličtina, nicméně do budoucna by měly přibýt i další. Bezplatná platforma má nabídnout i video na vyžádání, stejně jako sportovní servis v rámci Olympicchannel.com. Mobilní prostředí má být dostupné v devíti jazycích.

autor: lukpo
Spustit audio