Operátor T-Mobile potvrdil jednání se zástupci videoslužby Netflix

27. listopad 2017

„Důležitým parametrem je pro nás nabídka lokalizovaného obsahu, kterého zatím není pro český trh tolik jako pro Německo, Polsko či Řecko,“ konstatoval zástupce operátora Tomáš Leixner.

Telekomunikační firma T-Mobile Česká republika potvrdila, že do budoucna plánuje spolupracovat s americkou videoslužbou Netflix, která působí i na našem trhu. Stane se tak na základě spolupráce se společností Deutsche Telekom, která T-Mobile vlastní. Mezinárodní dohoda obou gigantů byla oznámena minulý týden ve středu, nyní už se rýsují také jasnější obrysy této dohody.

„S Netflixem jednáme o zařazení do nabídky T-Mobile TV, bylo by ale předčasné mluvit o konkrétním datu,“ uvedl pro web Digitální rádio Českého rozhlasu Tomáš Leixner z tiskového oddělení operátora. Nekomentoval přitom, zdali by Netflix byl implementovaný přímo do boxů služby, jako to plánuje udělat operátor UPC, nebo by služba byla nabízena samostatně. „Důležitým parametrem je pro nás nabídka lokalizovaného obsahu, kterého zatím není pro český trh tolik jako pro Německo, Polsko či Řecko,“ doplnil Leixner.

Americká služba by se ovšem v krátkodobém horizontu měla stát součástí nové služby StreamOn, která umožňuje za měsíční poplatek neomezenou konzumaci služeb bez toho, aniž by byla započítávána stažená data. T-Mobile například má jako součást tohoto produktu HBO GO, Apple Music, Stream.cz, DVTV, Horizon GO nebo Digi2Go. „U služby StreamOn se snažíme o to, aby k zařazení Netflixu došlo co nejdříve,“ konstatoval Tomáš Leixner z tiskového oddělení T-Mobile. Anglicko-jazyčnou tiskovou zprávu týkající se mezinárodní spolupráce společností Deutsche Telekom a Netflix si můžete přečíst zde.

autor: lukpo
Spustit audio