Operátor UPC připojil ke svým službám už přes půl druhého milionu domácností

2. listopad 2017

Propad zákaznické základy opět zaznamenala satelitní služba freeSAT, i když ne tak velký, jako tomu bylo ve druhém kvartálu letošního roku, kdy jejich počet padl o čtyři tisíce.

Už více než půl druhého milionu domácností může v tuto chvíli využívat služby největšího kabelového operátora na trhu, společnosti UPC Česká republika. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků firmy Liberty Global za třetí kvartál letošního roku. Právě Liberty Global největšího kabelového operátora na trhu vlastní. Aktuálně je do sítě UPC připojeno 1,515 milionu domácností a oproti předchozímu kvartálu je to nárůst přes 17 tisíc domácností.

Co je pro UPC klíčové, firmě se daří získávat i nové klienty. Celkem jich měla na konci třetího kvartálu 1,268 milionu, z čehož vyplývá, že jde o nárůst o devět tisíc zákazníků. Pro Liberty Global je Česká republika i Slovensko jedním z nejmenších trhů. Mezi ty největší naopak patří Velká Británie s necelými čtrnácti miliony připojenými domácnostmi a Německo s necelými třinácti miliony domácnosti. Těmto cifrám odpovídá i počet zákazníků dosahující v obou případech okolo třinácti milionů zákazníků. Naopak na Slovensku je jich necelý půl milion.

Propad zákaznické základy opět zaznamenala satelitní služba freeSAT, i když ne tak velký, jako tomu bylo ve druhém kvartálu letošního roku, kdy jejich počet padl o čtyři tisíce. Operátor freeSAT provozovaný skrze společnost UPC DTH měl na konci druhého kvartálu 105.100 klientů, o tři měsíce později 102.200 klientů. Na začátku letošního roku dosahoval necelých 110 tisíc zákazníků. freeSAT se snaží propad zájmu satelitních diváků dlouhodobě zvrátit. Od listopadu zařadil do nabídky zákazníky očekávané kanály Prima Max, Nova Gold a Nova 2.

autor: lukpo
Spustit audio