Operátoři potvrdili časově posunutou verzi Primy, televize to nekomentuje

21. listopad 2016

Distribuce v pozemním vysílání by přinesla zbytečné náklady. Vysílání by bylo určeno pro placené služby – kabelové a IPTV sítě, případně satelit.

Dva tuzemští operátoři potvrdili nezávisle na sobě pro web Digitální rádio, že Prima chystá časové posunutou verzi svého hlavního kanálu. Má jít právě o označení Prima + 1. O registraci této ochranné známky jsme informovali dnes ráno. Druhou alternativou je pak označení Prima Plus. Podle vyjádření jednoho z operátorů pro web Digitální rádio měl být pracovní termín spuštění stanoven na 1. prosince.

Prima + 1 by byla určena pro operátory placených služeb – kabelové a IPTV sítě, případně satelit. Pro pozemní vysílání je šíření takového kanálu zbytečné. Prima by za něj musela zbytečně platit nemalé částky za tuto distribuci. Pozemní vysílání je z pohledu šíření signálu tou nejnákladnější platformou. Gabriela Semová, mluvčí FTV Prima, podle očekávání odmítla účel registrace ochranných známek komentovat. Televize již v uplynulých měsících potvrdila, že chystá expanzi na Slovensko. Ani v tomto směru ale prozatím nebyla konkrétní.

autor: lukpo
Spustit audio