Ostravská televize Polar pustila HD rozlišení do pozemního vysílání

15. březen 2018

„Polar je největší soukromá televizní společnost v Moravskoslezském kraji. Provozuje regionální a městská televizní vysílání, vyrábí propagační a jiné videopořady,“ představuje aktivity na svém webu provozovatel programu.

Ostravská televize Polar začal vysílat prostřednictvím pozemního vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). V této obrazové kvalitě si ji mohou naladit všichni diváci v regionu, kteří jsou již připraveni na sledování programů šířených ve standardu DVB-T2/HEVC. Kanál Polar HD se stal součástí Přechodové sítě 13, jejímž provozovatelem je společnost Digital Broadcasting. Po JOJ Family se jedná už o druhý program v HD kvalitě v této síti, přidělen mu je datový tok 3 Mbps.

„Polar je největší soukromá televizní společnost v Moravskoslezském kraji. Provozuje regionální a městská televizní vysílání, vyrábí propagační a jiné videopořady a také poskytuje internetové služby. Těží z více než pětadvaceti let zkušeností, sdružuje více než padesát profesionálů a specialistů a drží řadu ocenění z mezinárodních filmových festivalů,“ píše na webu provozovatel programu, společnost Polar televize Ostrava. Vyšší obrazová kvalita stanice je k dispozici také například na webových stránkách Polar.cz, případně prostřednictvím technologie HbbTV. Aktuálně má Přechodová síť 13 k dispozici volnou kapacitu 6,5 Mbps.

autor: lukpo
Spustit audio