Pařízkovy televize Relax a Rebel budou vysílat ve vysokém rozlišení

19. duben 2016

Radim Pařízek plánuje své televize do budoucna nadále vysílat i pozemní cestou, tedy po jejich překlopení v následujících letech ze standardu DVB-T do DVB-T2.

Televize ostravského podnikatele a bubeníka kapely Citron Radima Pařízka plánují v budoucnu přechod do vysokého rozlišení obrazu (HDTV). Krok se bude týkat konkrétně programů Relax a Rebel. Redakci webu Digitální rádio to potvrdila mluvčí skupiny Pohoda Martina Vacková. „Dává nám smysl přejít s Relaxem a i s Rebelem postupně do HD,“ uvedla Vacková. Ohledně distribuce zatím nebyla konkrétní, nicméně zmínila, že jednání o tomto vysílání už probíhají s kabelovým operátorem UPC Česká republika. „Po dohodě s nimi se na to chystáme už od července,“ upřesnila mluvčí Pařízkových kanálů.

Radim Pařízek plánuje své televize do budoucna nadále vysílat i pozemní cestou, tedy po jejich překlopení v následujících letech ze standardu DVB-T do DVB-T2. I tady by se tedy jeho stanice mohly objevit ve vysokém rozlišení. Pařízek je skrze společnost Digital Broadcasting provozovatelem multiplexu 4, v němž jsou tyto programy šířeny. Součástí skupiny Pohoda je také televize Retro Music TV, u ní by však překlopení do HD ztrácelo vzhledem k obsahu vysílání význam. Zdali se vysokého rozlišení u kanálů Relax a Rebel dočkají i satelitní diváci, konkrétně na pozici 23,5 stupně východně, bude záležet na jednáních s poskytovatelem transpondérové (frekvenční) kapacity.

autor: lukpo
Spustit audio