Po Dobrém ránu začala Česká televize vysílat ve vysokém rozlišení i Studio 6

2. únor 2016

Pro veřejnoprávní médium z Kavčích hor je po technologické stránce letošní rok klíčový. V HD kvalitě bude vysílat i ČT 24.

Česká televize překlopila do vysokého rozlišení obrazu (HDTV) další ze svých pořadů aktuální publicistiky. V HD kvalitě se od 1. února vysílá nejen Dobré ráno na Dvojce, ale také Studio 6 na Jedničce. Tento proces umožnila několik měsíců trvající rekonstrukce, kdy prošlo studio SK6 prakticky kompletní proměnou.

V nativním, tedy již snímaném HD rozlišení, jsou pouze záběry z vysílacích prostor (ranní blok, zpravodajství a počasí), zpravodajské příspěvky jsou až na výjimky nadále ve standardním rozlišení SD. Ze studia SK6 se vysílá také Interview ČT 24 a zcela nový analyticko-publicistický blok 90‘, tedy Devadesátka.

„Nové studio bude maximálně využíváno po všechny dny, včetně víkendů. Díky novému technologickému řešení budeme mít pro všechny pořady daleko větší dramaturgické možnosti. Rekonstrukce byla zároveň nutnou přípravou na volby, které nás v následujících letech čekají, protože studio nyní umožňuje zapojit do vysílání až deset hostů,“ uvedl šéfredaktor zpravodajství České televize Petr Mrzena.

Jednička v HD kvalitě už vysílá, zpravodajský kanál ČT 24 se na tento krok chystá v průběhu letošního roku. Stanice bude k dispozici v kabelových sítích a na satelitu, v budoucnu pravděpodobně i ve veřejnoprávním multiplexu DVB-T2.

autor: lukpo
Spustit audio