Polská TV Republika odstartovala v digitálním multiplexu nedaleko českých hranic

15. srpen 2016

„Rozšíření vysílání o další programy nám umožní používat nové inovativní technologie, které můžeme do budoucna použít ve větším měřítku,“ uvedl operátor EmiTel.

Konzervativně založená publicisticko-zpravodajská TV Republika z Polska začne v horizontu několika dnů vysílat z lokality Katowice – Kosztowy. Signál bude šířen výkonem 1 kW s horizontální polarizací na kanálu 21. Jedná se o multiplex, v němž testuje ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) tamní stanice TVS. TV Republika je tak druhou televizí dostupnou v této zemské digitální síti. Distribuci signálu z Varšavy do Katowic zajišťuje polský telekomunikační operátor EmiTel.

„Jsme si vědomi toho, kolik výhod nám přináší vysílání prostřednictvím pozemní digitální televize. Můžeme být tak blíže k našemu publiku. Jsme přesvědčeni o tom, že spolupráce s Telewizjí Republika přinese výhody nejen na obou stranách, ale zejména pro naše televizní diváky,“ uvedl generální ředitel TVS Arkadiusz Holda. „Rozšíření vysílání o další programy nám umožní používat nové inovativní technologie, které můžeme do budoucna použít ve větším měřítku,“ konstatoval šéf vysílacích služeb EmiTelu. Nastavení technické části distribuce, optických propojení a dalších komponent očekává TV Republika v horizontu dní.

autor: lukpo
Spustit audio