Prima chce přesunout web do hybridní televize, vsadí hlavně na video

25. květen 2017

Skupina vnímá hybridní vysílání jako velmi perspektivní platformu. Přístup prostřednictvím HbbTV jí dělá v tuto chvíli již 20 % celkové návštěvnosti portálu Prima Play.

Televizní skupina Prima chystá v následujících měsících uvést novou verzi svého webu dostupného na adrese www.iprima.cz. Na konferenci Digimedia 2017, kterou pořádá Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace (AČRA MK), to řekl webu Digitální rádio Daniel Grunt, ředitel nových médií FTV Prima. Nový web je již teď dostupný ve zkušebním režimu na adrese http://beta.iprima.cz/ a bude sázet hlavně na videu.

Cílem toho, proč má web být postaven zejména na videu, je snaha přesunout jeho obsah do budoucna i do hybridního vysílání HbbTV. Televizory a přijímače, které tuto technologii podporují, musí být připojeny k internetu a díky tomu získávají doplňkové služby jako například on-line videoarchivy, další streamy televizních stanic a podobně. Prima vnímá hybridní vysílání jako velmi perspektivní platformu. Přístup prostřednictvím HbbTV jí dělá v tuto chvíli již 20 % celkové návštěvnosti portálu Prima Play.

autor: lukpo
Spustit audio