Prima Krimi odstartuje 2. dubna, celoplošně bude vysílat v multiplexu 3

9. březen 2018

Provozovatel zvolil pro novou televizi pestrý hudební mix. Stanici bude šířit v rámci všech platforem včetně kabelových sítí a satelitu.

Začátek roku 2018 přinesl nejedno překvapení, která zdaleka ještě nejsou u konce. Nová celoplošná televize Prima Krimi bude vysílat celoplošně prostřednictvím DVB-T multiplexu 3. Jde o stejnou síť, kterou České Radiokomunikace nedávno uzpůsobily pro to, aby zde mohla být šířena nová Televize Seznam. Multiplex 3 tak čekají další změny a jako nejpravděpodobnější se v tuto chvíli jeví odchod dvojkanálu Déčko / ČT art.

Společnost FTV Prima, která je provozovatelem všech kanálů pod hlavičkou Prima, s výjimkou Prima Comedy Central, spustí novou televizi na velikonoční pondělí, tedy 2. dubna. Web Digitální rádio předpokládal pestrý distribuční mix, aby nová televize mohla zasáhnout co nejširší publikum. Od svého startu bude kanál dostupný u operátorů Skylink (satelit), UPC Česká republika (kabel), O2TV (IPTV), Digi TV (satelit) a T-Mobile TV (IPTV). Jednání s dalšími poskytovateli budou pochopitelně probíhat.

Co se týká programové náplně, nová televize přinese seriály, které diváci mohli doposud vidět na stanici Prima love. Půjde tedy o Sběratele kostí, Rozzoli a Isles: Vraždy na pitevně, Castle na zabití, Vraždy v Midsomeru, Julie Lescautová nebo Odpadlík. Z nových titulů se na Prima Krimi, která startuje 2. dubna, objeví mimo jiné seriál American Crime Story: Versace. Grafiku pro nový kanál připravilo studio Department, pro hudební doprovod obstarala FTV Prima osvědčenou značku, skladatele Jana P. Muchowa. Prima love se vrátí ke svému původnímu zaměření na ženské publikum a milovníky romantických formátů.

FTV Prima bude nabízet operátorům od začátku ve standardním i vysokém rozlišení (HDTV). Co se týká DVB-T, zde bude stanice k dispozici v SD kvalitě, v placených službách naopak v HD. Další, dnes již standardní výbavou je takzvané hybridní vysílání známé laické veřejnosti spíše coby virtuální červené tlačítko. Prima Krimi ho svým divákům nabídne od počátku a půjde o jeho unifikovanou verzi s ostatními kanály FTV Prima. Generální ředitel Marek Singer uvedl, že Prima má s touto technologií velké plány, do budoucna by tedy mohla mít nová televize i vlastní aplikace. HbbTV na kanálech Prima je dostupné v rámci pozemní, kabelové i satelitní distribuce.

autor: lukpo
Spustit audio