Prima připravuje neplacenou televizi zaměřenou na krimi, odstartovat by měla 1. dubna

18. leden 2018

Komerční skupina už má pro novou stanici registrovanou ochrannou známku. Jakékoliv bližší informace označuje v tuto chvíli za spekulace.

Společnost FTV Prima chystá rozšíření svého portfolia o novou neplacenou televizi Prima Krimi. Provozovatel kanálů pod hlavičkou Prima už v uplynulých dnech poslal potřebné žádosti na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Týkají se pozemního vysílání, satelitu a internetu. Nová televize tu figuruje pod označením „Prima 8“. FTV Prima je v tuto chvíli provozovatelem neplacených stanic Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom a Prima Max.

Potřebnou ochrannou známku Prima Krimi si FTV Prima registrovala 9. ledna u Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV). Gabriela Semová, mluvčí FTV Prima, však nechtěla potvrdit, že by se týkala nového kanálu. „Registrací ochranné známky Prima krimi rozšiřujeme naši stávající známkovou řadu, do které například patří Prima kino,“ uvedla bez dalších podrobností Semová. Příprava kanálu zaměřeného na tento žánr, u něhož se pracuje s datem startu 1. dubna, není nijak překvapivá. Právě Prima vysílá velké množství původních i akvizičních kriminálek.

Nejzajímavější bude distribuční mix v případě nové stanice. Zcela logicky se u nového programu nabízí vstup do některého z multiplexu Českých Radiokomunikací. Samotný operátor ale pochopitelně na toto téma nechce sdělovat nic konkrétního. „Žádné takové informace v tuto chvíli nekomentujeme,“ sdělila Digitálnímu rádiu mluvčí Českých Radiokomunikací Petra Miterová. Další distribuční kanály by neměly být nijak překvapivé. Naše redakce očekává šíření přes satelitní službu Skylink i řadu dalších operátorů, jako jsou UPC nebo O2 Czech Republic.

autor: lukpo
Spustit audio