Provozovatel Mňam TV plánuje spustit zpravodajskou stanici z24, inspiruje se ve Francii

30. červen 2016

Pál Milkovics dnes na neformálním setkání s novináři řekl, že posledního přibližně půl roku strávila společnost CE Media snahou o obnovu a přípravu na nový start.

Na podzim letošního roku, pravděpodobně v září, plánuje společnost CE Media, provozovatel televizí Mňam a Mňau, spuštění kanálu z24. Zaměří se na zpravodajství, které má být rychlejší než u konkurence. Stanice má fungovat na modelu, kterou znají satelitní diváci u francouzského tematického kanálu BFM TV. Podle generálního ředitele CE Media Pála Milkovicse bylo před deseti lety možné dělat takovou televizi s velkými náklady, dnes už tomu tak není. Reportér může informovat okamžitě z terénu za minimální náklady. Počáteční investice prý nebude malá a má se na ní podílet utajený investor. V jakém zemském multiplexu bude televize dostupná, zatím není rozhodnuto.

Milkovics dnes na neformálním setkání s novináři řekl, že posledního přibližně půl roku strávila společnost CE Media snahou o obnovu a přípravu na nový start. Finanční problémy, které Mňam TV měla, Pál Milkovics, netajil. Nové studio stanice je nyní umístěno v areálu budov v Podkovářské ulici v pražském Hloubětíně. Restart televize a nasazení premiérových pořadů bylo naplánováno na 1. července. Dopoledne, opět od 9.00 do 12.00, bude nasazen pořad Život je fajn s Lumírem Olšovským a Tinou Pletánkovou. Mezi dalšími premiérovými pořady bude mimo jiné od pondělí do pátku Domácí kuchyně ve 12:35 a 16:15. Reprízuje se Show Leoše Mareše.

„Nová“ Mňam TV se má charakterizovat jako televize pro všechny. Nemá tedy přesně vymezenou cílovou skupinu. Od července expandují televize Mňam a Mňau na Slovensko, kde je nabídne kabelový operátor UPC. V plánu je i expanze k dalším hráčům. Co se týká stanice Mňau TV, Milkovics předpokládá, že na konci roku sto procent vysílaného obsahu generovaného samotnými diváky. Vysílání bude děleno do jednotlivých kategorií. Aktuální vysílací schéma by diváci měli najít v rámci elektronického programového průvodce (EPG).

autor: lukpo
Spustit audio