Provozovatel Mňau TV odhalí plány s dalšími kanály, odejde z DVB-T a zamíří na satelit

24. únor 2017

UVNITŘ PARAMETRY - Po programové změně v multiplexu 4 lze očekávat, že nová neplacená televize O2TV Free odstartuje právě v této digitální síti.

Společnost S&P Broadcasting prorazí v následujících dnech pomyslnou hradbu mlčení a odhalí veřejnosti své nové televizní projekty Kutil TV, MUDr TV a Trhák TV. Doposud firma provozuje pouze stanice Mňam TV a Mňau TV. Jasno má být o nových projektech S&P Broadcasting ve středu 8. března, kdy bude zároveň odhalena i nová webová platforma imnam.cz. Již od loňského léta hovoří společnost také o nové zpravodajské televizi z24.

Mňau TV chystá od 1. března významnou distribuční změnu. Stanice připravuje odchod z pozemního terestrického multiplexu 4, nově se má naopak objevit v satelitní službě Skylink, kde je již dostupná Mňam TV. Webu Digitální rádio to potvrdili zástupci televize. V souvislosti s touto novinkou se otvírá i možná spekulace související s novou neplacenou televizí O2TV Free. Vzhledem k tomu, že kapacita v celoplošných multiplexech Českých Radiokomunikací (ČRa) je již obsazena, je více méně jisté, že stanice se musí objevit buďto v multiplexu 4, případně Regionální síti 7. Logičtější je však umístění do první zmiňované sítě. Regionální síť 8 od ČRa pokrývá signálem většinou pouze krajská města.

Předpokládané parametry příjmu: Astra 3B (23.5 stupně východně), 12090/V, SR 29900, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK.

autor: lukpo
Spustit audio