Provozovatel polských kanálů jedná o expanzi do Česka, zajímá se i o DVB-T

13. duben 2018

České Radiokomunikace mají vyhrazenou v rámci Regionální sítě 8 jednu volnou programovou pozici, operátor však nechce specifikovat, pro koho je určena.

Provozovatel polských televizních stanic Power TV, Adventure TV a Top Kids realizuje v těchto týdnech plánovanou expanzi do České republiky a na Slovensko. Společnost Michał Winnicki Entertainment prostřednictvím pražská pobočky MWE Networks International začala jednat s tuzemskými operátory. O plánech týkající se vstupu na další trhy hovořil provozovatel již loni v srpnu pro polský web Screenlovers.pl. Náš portál o něm informoval v tomto článku.

Společnost MWE Networks International oslovila v České republice i na Slovensku kabelové, IPTV a satelitní operátory, stranou nemá ale zůstat ani pozemní vysílání. O podobě expanze na terestrickou platformu se v tuto chvíli vedou jednání. Za zmínku stojí skutečnost, že České Radiokomunikace mají již relativně delší dobu připravenou volnou programovou pozici v Regionální síti 8, přičemž operátor nechce oficiálně potvrdit, pro koho je toto místo určeno. Expanze počítá s vysíláním ve formátu HD a do budoucna i Ultra HD (4K).

autor: lukpo
Spustit audio