Provozovatel stanic Discovery připravil velké překvapení, dvě z nich zcela proměnil

31. říjen 2017

Změna proběhla plošně. Web Digitální rádio registruje úpravy v programovém portfoliu u všech významných operátorů.

Velké překvapení pro své diváky si na českém a slovenském trhu připravila společnost Discovery Communications. Úderem šesté hodiny ranní, jak zjistil web Digitální rádio díky funkci zpětného zhlédnutí ve službě SledováníTV.cz, došlo k proměně hned dvou televizních stanic. Tou významnější je návrat stanice ID Xtra k jejímu původnímu označení Investigation Discovery. Spolu s tímto krokem došlo také ke změně vizuálu samotné televize (viz video níže).

Změna proběhla plošně. Web Digitální rádio registruje výměnu stanice ID Xtra za Investigation Discovery u všech velkých hráčů, jako jsou O2TV nebo UPC Česká republika. Satelitní služba Skylink naopak tento program k dispozici v nabídce nemá. Návrat značky Investigation Discovery se děje bez jakéhokoliv přechodního upozornění směrem k novinářům. Společnost Discovery, které je taktéž majitelem Eurosportu, o tomto plánovaném kroku vůbec neinformovala. V programových nabídkách je stanice vedena stále pod původním názvem.

Relaunchem, tedy proměnou, prošla také stanice Discovery Science. Původní trojrozměrná grafika se nyní vrací k 2D zobrazení. Jak upozornil naši redakci spolupracovník Lukáš Jaro, ke změně dochází necelý čtvrt rok poté, co stejná operace proběhla také ve Spojených státech. Dvojrozměrná grafika nyní působí čistším dojmem, ale divák si na ni musí zvykat. Samotné logo má úplně jinou podobu, než tomu bylo doposud. Dalších kanálů z rodiny Discovery dostupných na českém a slovenském trhu se změny nijak nedotknuly. Naše redakce předpokládá, že provozovatel spustí v dlouhodobém horizontu stanici TLC ve vysokém rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio