Provozovatel stanice Doku CS řeší nečekaný problém se satelitní licencí

24. březen 2017

Ivan Hronec, který šéfuje kanálům Film Europe, Festival a Československo, již loni webu Digitální rádio řekl, že televize Doku CS by měla být v dlouhodobém horizontu ukončena.

Společnost Film Europe, která je mimo jiné provozovatelem tematického kanálu Doku CS, se dostala do nepříjemné situace. Stanice sice vysílá u některých kabelových a IPTV operátorů, zde je ovšem šířena na základě dříve udělené satelitní licence. Na samotné družici ale nevysílá. Toho si nyní všiml přímo regulátor, tedy Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která s Film Europe zahájila řízení o odebrání satelitní licence.

Stanice Doku CS byla v minulosti součástí rodiny CS TV, kterou tvořily kromě ní i placené televize Muzika CS a Kino CS. V rámci změn v portfoliu kanálů ale byly tyto programy vypnuty. Jejích obsah se přesunul na novou stanici Československo, Film Europe spustila taktéž prémiový kanál Festival s nejlepší produkcí z filmových přehlídek Cannes, Benátky, Berlinále a dalších. Ivan Hronec, zakladatel a majitel společnosti, webu Digitální rádio již v loni řekl, že stanice Doku CS bude prozatím existovat dál, do budoucna by však měla po určité konsolidaci nových projektů také skončit.

autor: lukpo
Spustit audio