Retro Music Television vstupuje do DVB-T multiplexů Českých Radiokomunikací

26. březen 2018

V Praze a části středních Čech, kde je již program dostupný na kanálu 46, bude možné signál nově naladit také v rámci Regionální sítě 12 na kanálu 47.

Úderem dnešní desáté hodiny dopolední bude zahájena v DVB-T multiplexech Českých Radiokomunikací distribuce hudební stanice Retro Music Television. V minulosti program využíval Regionální síť 7 společnosti Progres Digital, po převzetí novým majitelem se ale z této distribuce stáhl. Návrat do pozemního vysílání je tak dobrou zprávou pro všechny diváky, kteří preferují bezplatný příjem na anténu, těch je v České republice téměř 60 %.

V Praze a části středních Čech, kde je již program dostupný na kanálu 46, bude možné signál nově naladit také v rámci Regionální sítě 12 (kanál 47), v dalších oblastech půjde o kombinaci regionálních sítí 8 a 20. Jedná se konkrétně o Liberec, Ústí nad Labem, Karlovy Vary, Plzeň, České Budějovice, Hradec Králové, Pardubice, Jihlavu, Olomouc, Zlín a Ostravu. Retro Music Television na konci minulého týdne spustila jako další stanice na trhu hybridní technologii HbbTV, která ji umožňuje takto aktuálně nabízet například aktuální TV program.

Seznam vysílačů, z nichž bude Retro Music Television šířena:

Liberec - město / kanál 51, výkon 316 Wattů
Ústí nad Labem - Klíše / kanál 51, výkon 501 Wattů
Karlovy Vary - Tři Kříže / kanál 51, výkon 199 Wattů
Plzeň - město / kanál 43, výkon 5 kW
Hradec Králově - Hoděšovice / kanál 57, výkon 5 kW
Pardubice - TKB / kanál 27, výkon 1 kW
Olomouc - Radíkov / kanál 52, výkon 5 kW
Zlín - Tlustá hora / kanál 58, výkon 2 kW
Ostrava - Hošťálkovice / kanál 50, výkon 2 kW
Praha - Žižkov / kanál 47, výkon 5 kW
České Budějovice - Včelná / kanál 29, výkon 1 kW

autor: lukpo
Spustit audio