Retro Music TV má nové majitele, vlastnicky do ní vstoupil bývalý šéf Inzert TV

19. duben 2017

Projekt inzertní televize Tomáši Fuxovi nevyšel. Stanice vysílala pouze od prosince 2012 do ledna 2014. V éteru v minulosti nevydržela ani konkurenční Tip TV.

Společnost Hudební televize, s.r.o., která je provozovatelem tematické stanice Retro Music TV, má nové majitele. Pavel Attel a firma 11 TV Production předaly své obchodní podíly v úterý 18. dubna na jiné vlastníky. Novými majiteli se stali jednačtyřicetiletý Tomáš Fuxa a sedmašedesátiletý Jiří Neymon. Fuxa přichází do firmy coby společník s vkladem sto tisíc korun stejně jako Neymon. Jejich základní kapitál tak činí 200 tisíc Kč.

Fuxa není v oboru televizního vysílání neznámým člověkem. Před lety figuroval coby jednatel ve společnosti InzertMax, která provozovala Inzert TV. Stanice byla šířena na omezeném území České republiky v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting Radima Pařízka. Diváci mohli tento program sledovat od prosince 2012 do ledna 2014. Před lety nepřijal televizní trh ani další kanál tohoto typu – Tip TV. Ten dokonce obnovoval své vysílání dvakrát. Retro Music TV je šířena volně v pražské Regionální síti 4, v kabelových sítích a také na satelitu Astra 3B, pozice 23.5 stupňů východně, coby placená televize.

autor: lukpo
Spustit audio