Retro Music TV spouští aplikace pro přijímače připojené k internetu

23. březen 2018

DOPLNĚNO 16.34 - Nasazení technologické novinky přichází krátce před vstupem programu do regionálních sítí Českých Radiokomunikací.

Hudební stanice Retro Music TV se stává dalším televizním kanálem v Česku, který spouští aplikace na bázi HbbTV. Pro jejich využití potřebuje divák televizor nebo set-top box s podporou této technologie připojený k internetu. V rámci HbbTV jsou v tuto chvíli dostupné tři aplikace – Hořící krb, hra Candy Crash 2 a Televizní program (obsahuje schéma na několik dní dopředu včetně fotek), další aplikace jako karaoke, případně texty písniček budou přidány později.

Hybridní vysílání Retro Music TV zatím neobsahuje lištu menu, ale aplikace se náhodně mění. Změna by měla nastat v horizontu několika týdnů, a to po vstupu této stanice do terestrických multiplexů Českých Radiokomunikací, k němuž dojde již v pondělí 26. března. HbbTV aplikace hudebního programu jsou v současné době dostupné v rámci Regionální sítě 4 společnosti Prague Digital TV (Praha a část středních Čech, DVB-T kanál 46) a na satelitní platformě Skylink. Z hudebních kanálů využívají technologii také stanice Óčko a Šlágr TV.

„Retro Music TV je hudební stanice unikátní mimo jiné především zobrazováním doprovodných informací a zajímavostí o jednotlivých interpretech během vysílání videoklipů. Hrajeme ty největší hity, které se budou hrát i za 50 let a naši diváci si zaslouží maximální informace. HbbTV nám přináší možnost tyto informace ještě rozšířit a zpestřit, díky čemuž se náš divák dozví mnohem více, než tomu je nyní ze současných infopanelů během vysílání. Do konce roku pak zprovozníme rozsáhlou hudební encyklopedii a diváky čeká ještě mnoho dalších zajímavostí z hudebního světa,“ konstatoval Tomáš Fuxa z televize Retro.

autor: lukpo
Spustit audio