Rozšíří O2TV od září nabídku? T-Mobile TV přidá zítra dvanáct programů

31. srpen 2016

Druhá zmíněná firma stejně jako ostatní operátoři zaznamenal zvýšený zájem o programy ve vysokém rozlišení.

Největší IPTV služba O2TV, jejímž provozovatelem je společnost O2 Czech Republic, nebude od 1. září rozšiřovat programovou nabídku. Webu Digitální rádio to potvrdila Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení operátora. Dotaz položila naše redakce proto, že právě září můžeme de facto označit za začátek nové televizní sezóny, kdy si i řada telekomunikačních firem připravuje pro své klienty novinky. O2TV ale v poslední době přidala do nabídky mj. O2TV Fotbal, rebrandovala O2 Sport a zařadila FilmBox Premium HD a Golf Channel HD.

V oblasti programové nabídky musí svého konkurenta dohnat naopak operátor T-Mobile. Ten proto od zítřka zařadí do nabídky hned dvanáct nových programů. O které půjde? Budou to Discovery Channel, Animal Planet, Animal Planet HD, ID Xtra, DTX, Discovery Science, lifestyle kanál TLC a sportovní kanály Eurosport 1 HD a Eurosport 2 HD. Za zmínku stojí zejména stanice DTX, která zatím není v nabídkách operátorů příliš rozšířená. Na satelitu ji například v ČR nenabízí žádný. Dalšími programovými novinkami budou National Geographic HD, Auto Motor und Sport Channel a erotická televize Dorcel.

T-Mobile stejně jako ostatní operátoři zaznamenal zvýšený zájem o programy ve vysokém rozlišení. „Během olympijských her až 30 % diváků sledovalo kanál ČT Sport v HD. Z ostatních kanálů si během prázdnin vedou dobře především kanály vysílající různé seriály nebo oddychovější pořady. V tomto období byl rovněž zaznamenán zvýšený zájem o sledování TV v mobilních telefonech a tabletech, což souvisí i s cestováním a zvýšeným zájmem o odložené sledováním pořadů, které T-Mobile TV nabízí,“ informoval operátor. Firma má v současné době v nabídce 149 programů, z toho 33 v HD kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio