S hybridním vysílání HbbTV koketuje další chorvatská stanice, vývojářem aplikací je firma z Česka

25. září 2017

Přístup k hybridnímu vysílání získá divák, který má televizor, případně set-top-box s podporou standardu HbbTV, jenž je zároveň připojen k internetu.

Technologie HbbTV, která v sobě spojuje svět klasické televize a internetu, oslovila další chorvatskou komerční televizi. Po privátní RTL se začala touto technologií zabývat také konkurenční Nova TV. Vývojářem aplikací je brněnská společnost Mautilus. Ta se v rámci skupiny CME podílela například na vývoji stejné technologii i pro tuzemskou Novu a slovenskou Markízu.

Přístup k hybridnímu vysílání získá divák, který má televizor, případně set-top-box s podporou standardu HbbTV, jenž je zároveň připojen k internetu. Přítomnost technologie oznamuje známé virtuální červené tlačítko, které se objeví na obrazovce. Díky HbbTV mají diváci chorvatské Nova TV přístup například k článkům z portálu Dnevnik.hr, aktualizované předpovědi počasí, přistupovat k archivu této stanice a sesterského kanálu Doma, případně vybraným hrám. To vše prostřednictvím dálkového ovladače.

autor: lukpo
Spustit audio