Satelitní operátor Skylink zdraží některým divákům příjem základních programů

23. leden 2018

Do základní programové nabídky přidává operátor stanici FilmBox, další balíčky doznají změn.

Někteří satelitní diváci si od březnu opět připlatí za základní nabídku kódovaných programů šířených prostřednictvím satelitu Astra 3B na pozici 23,5 stupně východně. Dnes o tom informoval operátor Skylink, na jehož kapacitě se tyto programy šíří. Stávající výše Servisního poplatku, která je de facto zpoplatněním balíčku Digital, se zvyšuje od března ze 79 na 89 korun. Bude se ale týkat pouze těch klientů, kteří hradí SERPO formou pravidelných plateb.

Od 23. ledna se zároveň v základním balíčku Digital objevuje stanice FilmBox, která byla doposud dostupná pouze u vyšších nabídek. Diváci se základní nabídkou by tak měli mít větší motivaci u Skylinku zůstat a nemigrovat například k bezplatné nabídce v rámci pozemního vysílání. „Tento filmový kanál bude jen na platformě Skylink dostupný přibližně jednomu milionu předplatitelů v Česku a téměř 600 tisícům diváků na Slovensku. FilmBox také získal dalších skoro 200 tisíc nových předplatitelů na ostatních platformách,“ uvedlo jeho zastoupení.

K 1. březnu se zároveň u Skylinku ruší programové balíčky HD Plus, Multi HD a Mixbox. Balíčky Smart a Komplet zůstávají beze změny. Cena balíčku Multi bude nově 339 Kč měsíčně (doposud 318 Kč), balíčku Kombi 409 Kč měsíčně (doposud 387 Kč) a Flexi 7 se mění na Flexi 10 s cenou 299 Kč měsíčně (doposud 269 Kč). Jednorázová úhrada za reaktivaci dekódovací karty se snižuje na 200 Kč (doposud 299 Kč). Operátor uvádí, že důvodem pro tyto změny je celkové zatraktivnění programové nabídky jednotlivých balíčků v průběhu posledních let.

autor: lukpo
Spustit audio