Seznam učinil další z důležitých kroků ke spuštění svého televizního kanálu

8. září 2017

Firma loni na podzim vybudovala televizní studio a založila vlastní zpravodajskou redakci pro natáčení zpráv, reportáží a publicistiky.

Od 30. srpna je evidována v Obchodním rejstříku nová firma Seznam.cz TV, jejímž jediným společníkem s půlmilionovým vkladem je společnost Seznam.cz. Podle ČTK, která na vznik firmy upozornila, souvisí evidence subjektu s plánovaným startem nového televizního kanálu, o němž se v mediální branži již několik měsíců spekuluje. Mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová oficiálně zprávu nekomentovala.

Seznam nyní umísťuje videa v rámci služby Stream.cz nebo Seznam Zprávy. Uživatelé si vybírají jednotlivé příspěvky, které si pak kliknutím pustí. Nově by mělo jít o klasický televizní kanál s programem složeným z pořadů z dílny Seznamu. Důraz má být kladený na zpravodajství a publicistiku. Stejně jako jiné programy by se nový program mohl objevit v nabídce kabelových a satelitních operátorů, případně i v některém z multiplexů pro terestrické vysílání.

Stávající situace, kdy je většina pozemských multiplexů obsazená, nemusí být pro Seznam.cz TV limitující. Jedním z možných řešení je například vstup do některé z regionálních sítí, ideálně Regionální sítě 7 společnosti Progress Digital, kterou vlastní ostravský podnikatel Radim Pařízek. Ten již s českou internetovou jedničkou spolupracuje na projektu kanálu Seznam.cz. Pro jeho sledování je však nutné mít na rozdíl od klasické lineární televize přijímač s podporou standardu HbbTV, který je připojený k internetu. Firmě by se zároveň prohloubením spolupráce s Pařízkem otevřel prostor pro vstup do jeho přechodové DVB-T2 sítě.

Seznam.cz loni na podzim vybudoval televizní studio a založil vlastní zpravodajskou redakci pro natáčení zpráv, reportáží a publicistiky. Obsazení redakce postupně rozšiřuje. Podle informací ČTK například nedávno hledal redaktory i kameramany do některých krajských měst. Seznam.cz vlastní jeho zakladatel Ivo Lukačovič. Firma s tržbami téměř čtyři miliardy korun provozuje internetový vyhledávač, e-mailovou službu, zpravodajský portál Novinky.cz a Seznam Zprávy, mapový server Mapy.cz nebo oborové weby jako Sreality a Sauto.

autor: lukpo | zdroj: ČTK
Spustit audio