Seznam.cz letos spustí nový video portál, nabídne i televizní vysílání

23. duben 2018

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz plánuje letos spustit zcela nový video portál. Ten by měl zahrnovat všechny video aktivity firmy a zároveň nabídnout i prostor pro videa z webů jiných produkcí.

„Od konce minulého roku vysíláme terestricky náš vlastní televizní kanál Seznam.cz TV, který jsme ale neměli umístěný nikde na webu. A když jsme o tom přemýšleli, tak nás napadlo udělat platformu nejen pro online vysílání toho, co máme v terestrice, ale pro všechen náš obsah," uvedl místopředseda představenstva Seznamu Pavel Zima.

Pro chystaný nový portál s videem zatím Seznam nemá název. Měl by obsahovat živé vysílání Televize Seznam, veškerou vlastní videoprodukci včetně reportáží Seznam zpráv nebo videí z webu Stream.cz. Součástí bude i tzv. feed, tedy část s odkazy na weby s videi jiných tvůrců. Stejně jako u odkazů na články na domovské stránce Seznamu to partnerským webům přinese výrazně vyšší návštěvnost i příjmy z reklamy.

Televize Seznam začala vysílat loni v prosinci. Stanici lze naladit jak v rámci pozemního vysílání, tak v rámci nabídky kabelových televizí, IPTV nebo na satelitu. Podle měření ATO má v současnosti zásah 1,23 milionu diváků a je tak na 25. místě mezi měřenými kanály na českém trhu. „Náš další cíl je jasný, dostat se do první dvacítky," dodal Zima. Týdenní zásah programu je asi 650 tisíc lidí, což je zhruba úroveň kanálu ČT art po několika letech provozu.

U některých IPTV poskytovatelů má Seznam.cz TV podíl na denní sledovanosti mezi jedním a dvěma procenty. Zatímco zpravodajský web Seznam Zprávy, který firma spustila předloni v září, již hospodaří s provozním ziskem, televize Seznam TV bude provozně v černých číslech zhruba do jednoho roku. Seznam.cz patří jeho zakladateli Ivu Lukačovičovi. Jeho weby měsíčně navštíví 7,8 milionu unikátních uživatelů.

zdroj: ČTK
Spustit audio