Seznam.cz TV je 4K Ready, pro tento formát ale ještě nepřišel vhodný čas

23. leden 2018

4K rozlišení je stále spíše záležitostí fajnšmekrů, kteří vyžadují nejnovější technologie. Nutno upozornit, že takto žádná z tuzemských televizí doposud nevysílá.

Nová celoplošná stanice Seznam.cz TV by mohla vysílat nejen ve standardním a vysokém rozlišení, ale také ve formátu Ultra HD. Společnost Seznam.cz vybavila prostory stanice nejnovějšími technologiemi a do budoucna je připravena pro distribuci v UHD. Pro toto vysílání ale ještě nenastal vhodný čas. „V tuto chvíli vyrábíme a ukládáme ve vysokém rozlišení,“ uvedl nedávno pro redakci webu Digitální rádio Jakub Unger, ředitel Zpravodajství a TV Seznamu.

Kdy tedy na toto vysílání nastane vhodný čas? Odpověď je jednoduchá. Až po něm bude dostatečná poptávka. Přesto, že formát UHD je již běžnou součástí i některých televizorů s nižší cenou, 4K rozlišení je stále spíše záležitostí fajnšmekrů, kteří vyžadují nejnovější technologie. Nutno upozornit, že takto žádná z tuzemských televizí doposud nevysílá. Lze očekávat, že ke změně nastane jako první u sportovního, případně dokumentárního obsahu. V rámci klasické distribuce mohou zájemci se 4K vysíláním koketovat prozatím například na satelitu Astra.

autor: lukpo
Spustit audio