Šlágr 2 bude vysílat v DVB-T2, potvrdil Karel Peterka

16. srpen 2017

Druhý program Šlágru bude velkou motivací zejména pro starší diváky, aby si pořídili DVB-T2 set-top-boxy, případně televizory.

Šlágr 2, nová stanice podnikatele a hudebníka Karla Peterky, bude určena primárně pro distribuci v přechodové DVB-T2 síti Českých Radiokomunikací. Web Digitální rádio to řekl přímo Peterka. Šlágr 2 aktuálně žádá regulátora o vydání licence pro terestrické vysílání, k dispozici by měl být i pro kabelové a IPTV operátory. „Vše máme připravené. Jakmile dostaneme licenci, v krátké době vysílání spustíme,“ uvedl šéf televize Šlágr.

Druhý program Šlágru bude velkou motivací zejména pro starší diváky, aby si pořídili DVB-T2 set-top-boxy, případně televizory. V celoplošném DVB-T stanice dostupné nebude. Přechodová síť Českých Radiokomunikací tak nabídne pozemní cestou oba programy patřící do rodiny Šlágr TV. Web Digitální rádio předpokládá, že druhý kanál odstartuje v průběhu září. Kromě Šlágru 2 připravuje Peterkův také spuštění televize Natura, za níž stojí jeho manželka Jana Peterková. Stanice bude dostupná přes hybridní vysílání HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio