Šlágr 2 dostal zelenou, vysílací rada udělila licenci nové televizi

27. září 2017

Pokud půjde vše bez problémů, Šlágr 2 by měl odstartovat v polovině října. Nová televize bude určena pro bezplatnou distribuci.

Hudebník a podnikatel Karel Peterka může prostřednictvím společnosti Šlágr TV spustit novou televizní stanici Šlágr 2. Licenci pro terestrické šíření ji na svém posledním zasedání, které se konalo včera, udělila podle informací redakce webu Digitální rádio Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Dokument má standardní platnost dvanáct let a nabití jeho právní moci bude trvat přibližně čtrnáct dnů.

Pokud půjde vše bez problémů, Šlágr 2 by měl odstartovat v polovině října. Nová televize bude určena pro bezplatnou distribuci. Šlágr 2 má být šířen v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, která zajistí pokrytí krajských měst a přilehlého okolí, a také prostřednictvím přechodového DVB-T2 multiplexu stejného operátora. Pozice už má firma pro nového televizního hráče připraveny. Jako převzaté vysílání se pak může Šlágr 2 objevit v nabídkách placených služeb – v kabelu, případně IPTV.

autor: lukpo
Spustit audio