Šlágr TV začala vysílat na internetu, připravuje hybridní vysílání HbbTV

27. září 2016

Chystané nasazení technologie u Šlágr TV není rozhodně překvapením. Reklamní potenciál pro provozovatele stanice může být obrovský.

Hudební televizi Šlágr už je možné sledovat i na internetu. Streaming svého vysílání spustil její provozovatel, společnost Česká muzika, prostřednictvím webových stránek na adrese: http://slagrtv.cz/zive. O novince informovala televize také v rámci Dne otevřených dveří, které se konaly o uplynulém víkendu. Licenci pro šíření prostřednictvím zvláštních přenosových systémů získala stanice podnikatele a hudebníka Karla Peterky minulý týden od vysílací rady.

Podle informací webu Digitální rádio připravuje Šlágr TV také spuštění takzvaného hybridního širokopásmového televizního vysílání označovaného zkratkou HbbTV. Stanice se tak postaví vedle další programů, které již tuto technologii využívají – České televize, FTV Prima, kinaSvět a Óčka. Na přípravě aplikací pro chytré televizory s podporou standardu HbbTV pracuje i CET 21 (TV Nova), která má signalizaci zapnutou v terestrickém multiplexu 4 a na satelitu Astra. Chystané nasazení technologie u Šlágr TV není rozhodně překvapením. Reklamní potenciál pro provozovatele stanice může být obrovský.

autor: lukpo
Spustit audio