Šlágr TV zpřístupnila nově přes hybridní vysílání desítky videoklipů

20. únor 2017

Zlatý Šlágr si lze vyvolat jako stream, případně si v přehledném seznamu listovat a vybrat si písničku, kterou chce divák sledovat.

Podnikatel a hudebník Karel Peterka vycítil v hybridním vysílání obrovský potenciál. Jeho televize Šlágr spustila v rámci technologie HbbTV již čtvrtou aplikace. Po streamech internetových kanálů Šlágr Dechovka, Country no.1 a TV Písnička je zde nově dostupná i hitparáda Zlatý Šlágr. Majitelům chytrých televizorů a set-top-boxů s podporou standardu HbbTV se tak otvírá přístup k více než stovce nejpopulárnějších videoklipů z vysílání.

Zlatý Šlágr si lze vyvolat jako stream, případně si v přehledném seznamu listovat a vybrat si písničku, kterou chce divák sledovat. Technologii mohou využívat diváci, kteří přijímají signál Šlágr TV prostřednictvím pozemního vysílání DVB-T – multiplex 3 Českých Radiokomunikací – a v kabelové síti operátora UPC Česká republika (boxy Horizon ale tuto technologii nepodporují). Na družici Astra 3B, satelitní pozice 23.5 stupně východně, zatím příznak HbbTV aktivní není. Do budoucna se však počítá s nasazením i v tomto distribučním kanálu.

autor: lukpo
Spustit audio