Slovenská Life TV zmizela z české nabídky on-line platformy SledováníTV.cz

18. duben 2018

Do nabídky internetové služby byla tato stanice zařazena začátkem března, nadále ji tak budou moci sledovat pouze naši východní sousedé.

Z české nabídky on-line platformy SledováníTV.cz byla v pondělí 16. dubna vyřazena slovenská křesťanská stanice Life TV. Portálu Digitální rádio to potvrdila Marie Indráková, projektová manažerka služby. Důvodem k tomuto kroku byla podle jejích slov skutečnost, že program není možné šířit z licenčních důvodů na českém území, zůstane proto pouze ve slovenské verzi SledováníTV. Program je k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu (HD).

V distribuci tak v tuto chvíli zůstává na platformě SledováníTV.cz pouze jediná křesťanská stanice, a to česká TV Noe. Ta má v České republice zajištěnou širokou distribuci mimo jiné i díky pozemnímu vysílání. Program spoléhá na šíření prostřednictvím multiplexů Českých Radiokomunikací – v DVB-T je k dispozici v Regionální síti 8 (zejména krajská města), v DVB-T2 pak v Přechodové síti 12. Program je k dispozici pouze ve standardním rozlišení, přechod na HD kvalitu zatím na rozdíl od slovenské TV LUX jeho provozovatel nerealizoval.

autor: lukpo
Spustit audio