Slovenská televize Markíza a česká Nova budou mít společné technické odbavení

10. říjen 2017

„V mnoha oblastech musíme zůstat lokální, v některých jiných se může spolupráce v rámci skupiny dostavit. Musí to ale vždy dát smysl,“ uvedl PR manažer Markízy Lukáš Kočíšek.

Slovenská komerční televize Markíza a její česká sestra Nova, obě ze skupiny CME, budou spolupracovat v oblasti odbavování vysílání. Informaci potvrdil PR manažer Markízy Lukáš Kočišek. Podle jeho slov dává tento způsob spolupráce smysl. Nova odbavuje aktuálně devět kanálů, Markíza čtyři. Kromě vlajkového kanálu i stanice Doma, Dajto a časově posunutou verzi Markíza +1. Obě skupiny budou spolupracovat tam, kde to bude dávat smysl.

„V mnoha oblastech musíme zůstat lokální, v některých jiných se může spolupráce v rámci skupiny dostavit. Musí to ale vždy dát smysl,“ uvedl PR manažer Markízy Lukáš Kočíšek s tím, že synergie nebudou využívat oba hráči za každou cenu. Slovenská komerční skupina učinila před několika měsíci důležitý strategický, ale zároveň riskantní krok. Od začátku letošního roku už její programy nejsou dostupné prostřednictvím terestrického vysílání. K dispozici jsou v nabídkách kabelových, IPTV a satelitních operátorů. Obě skupiny šíří své kanály ve standardním i vysokém rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio