Slovenská TV LUX ukončí vysílání ve standardním rozlišení na satelitu Astra

16. říjen 2017

Vysílání ve standardní kvalitě ale z orbitu úplně nezmizí. Nebude sice již dostupné prostřednictvím družice Astra 3B, ovšem nadále bude k dispozici přes satelity Belintersat 1 a Thor 6.

Vysílání slovenské stanice TV LUX na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, bude od středy 15. listopadu dostupné pouze ve verzi s vysokým rozlišením obrazu (HDTV), kterou je možné naladit od května. Po tomto datu bude vysílání TV LUX ve standardní kvalitě přes tuto pozici ukončeno. Křesťanská televize je šířena přes satelit Astra 3B v nekódovaném režimu, pro příjem tedy není nutná karta žádného z operátorů placených služeb.

„Z tohoto důvodu prosíme diváky a distributory našeho vysílání, aby si přeladili své přijímače. Vysílání ve standardním rozlišení bude i nadále dostupné pro kabelové operátory přes internetový distribuční kanál s možností stahování v datových centrech SIX a SITEL,“ uvedl provozovatel stanice. Vysílání TV LUX ve standardní kvalitě ale z orbitu úplně nezmizí. Nebude sice již dostupné prostřednictvím družice Astra 3B, ovšem nadále bude k dispozici přes satelity Belintersat 1 (není určeno pro individuální příjem) a Thor 6 (v kódu).

Parametry příjmu TV LUX HD:

Družice: Astra 3B (23.5 stupně východně)
Frekvence: 12168 MHz
Polarizace: V
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulace: QPSK
Název: TV LUX HD
Provider: SES ASTRA
Video formát: MPEG-4
Rozlišení: 1920x1080
Kódování: žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio