Slovenská veřejnoprávní televize chce vysílat sport pouze ve vysokém rozlišení

16. březen 2018

„Sport je na kvalitu rozlišení tím nejcitlivějším televizním obsahem, a tímto se RTVS přiblíží k vyspělým televizím,“ konstatoval ředitel Sekce sportu RTVS Matej Hajko.

Do budoucna už by se nemělo stát, že diváci slovenské veřejnoprávní televize RTVS uvidí sport ve standardním rozlišení. Médium to oznámilo ve čtvrtek odpoledne v tiskové zprávě. „Přímé přenosy ze sportovních akcí bude RTVS vyrábět už jen v HD kvalitě,“ uvedla veřejnoprávní RTVS. Diváci si tak od 15. března mohou vychutnat v této kvalitě mj. hokejové zápasy play-off Tipsport ligy. V České republice mají RTVS v nabídce kabelové, IPTV i satelitní služby.

„Sport je na kvalitu rozlišení tím nejcitlivějším televizním obsahem, a tímto se RTVS přiblíží k vyspělým televizím,“ konstatoval ředitel Sekce sportu RTVS Matej Hajko. Podle vedoucího odboru sportu RTVS Marcela Merčiaka jde o další pozitivní krok, který médium posouvá po obsahové i formální stránce. „Emoce patří ke sportu a jejich zachycování spojené s jedinečností sportovního výkonu v jakémkoliv odvětví je klíčové při ztvárňování sportovních přímých přenosů," dodal. Programy Jednotka a Dvojka je možné v HD kvalitě přijímat i na omezeném území České republiky (zejména Morava) i díky přeshraničnímu zásahu slovenských vysílačů.

autor: lukpo
Spustit audio