Sportovní stanice 213 již několik dní nevysílá. Provozovatel s námi nekomunikuje, říká O2

28. únor 2018

Ve slovenských médiích se existenční problémy televize již několik měsíců propírají. Na konci loňského roku z ní odešli například šéfredaktor René Stern nebo marketingová ředitelka Adriana Hosťovecká.

Slovenská televize 213, která se zaměřuje zejména na slovenský sport a vybrané kulturní akce u našich východních sousedů, už několik dní nevysílá. Redakce portálu Digitální rádio výpadek zaznamenala v průběhu pondělka, podle informací, které se objevily na diskusních fórech, už ale tento stav trvá minimálně od uplynulého víkendu. Ohledně nastalé situace jsme oslovili přímo spolumajitele kanálu Jaroslava Jánošíka, ten však na zaslané dotazy vůbec nereagoval.

„Vzhledem k tomu, že dodavatel obsahu stanice 213 s námi v tuto chvíli nekomunikuje, nemáme k dispozici žádné relevantní informace o problémech ve vysílání tohoto kanálu,“ uvedla pro Digitální rádio Jitka Pajurková z tiskového oddělení O2. Program byl ještě v době svého vysílání šířen v O2TV delší dobu již bez programového průvodce EPG, aktuálně není k dispozici ani funkce zpětného zhlédnutí. Není tedy možné zjistit, kdy přesně k výpadku došlo. Program je například také součástí on-line platformy SledováníTV.cz.

Ve slovenských médiích se existenční problémy televize 213 již několik měsíců propírají. Na konci loňského roku z ní odešli například šéfredaktor René Stern nebo marketingová ředitelka Adriana Hosťovecká. Stanice byla šířena prostřednictvím dvou satelitů – na Astře 3B (Skylink) a Thoru – na prvním z nich ve vysokém rozlišení. Krátce dokonce testovala i formát UHD. O oba distribuční kanály ale stanice přišla a zaměřovala se na méně nákladné trasy (kabel, IPTV, internet). Účet televize na sociální síti Facebook je od prosince loňského roku neaktualizovaný. Podle webu Omédiách.com, za nímž stojí slovenská novinářka Miroslava Kernová, se provozovatel dlouhodobě snažil sehnat nového investora.

autor: lukpo
Spustit audio