Srbská televize RTS Sat se objevila na pozici, kterou využívá satelitní služba Skylink

8. červen 2017

Vysílání na pozici 23.5 stupně východně nelze brát jako garantované. Operátor Telekom Serbia provedl již v minulosti v rámci tohoto multiplexu několik programových změn.

V satelitním multiplexu společnosti Telekom Serbia na družici Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně, se dnes objevilo vysílání srbské televize RTS Sat. Signál je šířen nekódovaně, takže pro příjem není nutná žádná dekódovací karta. Přesto, že stanice je šířena na kapacitě v normě DVB-S, divák již potřebuje modernější přijímač schopný zpracovat kódování MPEG-4/AVC. Datový tok dosahuje v průměru necelé 2 Mbps a rozlišení je 704x576.

Vysílání na pozici 23.5 stupně východně nelze brát jako garantované. Operátor Telekom Serbia provedl již v minulosti v rámci tohoto multiplexu několik programových změn. Vysílání RTS Sat je šířeno bez příznaku širokoúhlého formátu, takže obraz si případně musí divák manuálně nastavit na správný poměr. V multiplexu Telekom Serbia jsou k dispozici aktuálně čtyři programové pozice, na dvou se vysílají rozhlasové stanice. Jde konkrétně o srbské okruhy AS FM a Radio B92.

Parametry příjmu: Astra 3B (23.5 stupně východně), 11683/V, SR 2734, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio