Stanice Comedy Central Extra v Česku končí, Nick Jr. bude vysílat v češtině

27. duben 2017

O lokalizaci dětské placené televize se hovořilo již dlouho – poprvé v roce 2011. Stanice se v těchto týdnech rozšiřuje k dalším operátorům.

Po pěti letech odejde z našeho trhu placený kanál Comedy Central Extra. Webu Digitální rádio to potvrdila Erika Luzsicza, mediální manažerka a šéfka společnosti Axocom, která kanály Viacom v České republice a na Slovensku zastupuje, s tím, že krok je naplánován na 1. června.. Stanice Comedy Central Extra u nás působila od 1. listopadu 2012. Do češtiny byla lokalizována formou DVB titulků, s dabingem nikdy nevysílala. Šířil ji mj. freeSAT.

Placená televize Comedy Central Extra se charakterizovala jako zábavný kanál s exkluzivním, kreativním a originálním obsahem. Jako jeho přímou konkurenci bylo možné označit prémiovou stanici HBO Comedy, která byla později přeformátována na HBO 3. Ve spolupráci se společností FTV Prima byla koncem roku 2015 spuštěna nová televize Prima Comedy Central dostupná i v pozemním vysílání (multiplex 4 Digital Broadcasting). Právě tento krok způsobil například vyřazení původního kanálu u kabelového operátora UPC.

Další změnou, kterou plánuje Viacom uvést na českém a slovenském trhu, je lokalizace dětského kanálu Nick Jr. O té už se přitom poprvé začalo hovořit před šesti lety. Nyní je ale termín již definitivní a je potvrzen stejně jako odchod Comedy Central Extra na 1. června. V souvislosti s tímto krokem dochází i k rozšiřování distribuce této stanice, kterou do nabídky zařadila nedávno například služba SledováníTV. Nick Jr. je šířen také v IPTV platformě O2TV nebo satelitní službě Digi TV. Od dubna 2015 vysílá stanice v širokoúhlém formátu.

autor: lukpo
Spustit audio