Stanici Cesty krajem TV čekají změny, bude z ní Regionální televize Jižní Čechy

24. březen 2017

Stanice, kterou před lety založil Ivo Brabec jako informační kanál pro návštěvníky Lipenské přehrady, doposud terestricky šířila signál z vysílače Lipno – Vítkův kámen.

Lokální televize Cesty krajem TV, jejímž provozovatelem je českobudějovická společnost Meridi podnikatele Iva Brabce, dozná změn. Vyplývá to z informací zveřejněných v tiskové zprávě Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Jednou z významných změn má být přejmenování stanice z Cesty krajem TV na Regionální televize Jižní Čechy.

Regionální televize už ale v praxi šíří signál z vysílače Včelná. K čemu tedy dojde v praxi? Její licence bude překlopena právě na Iva Brabce, respektive společnosti Meridi. Dosavadním držitelem byla společnost Regionálnítelevize CZ, za níž stojí Eva Stejskalová. Změna vysílání Cesty krajem TV se tak v praxi bude týkat pouze Lipenské přehrady, kde by ji měl nahradit výše zmíněný program. Stanice, kterou před lety založil Ivo Brabec jako informační kanál, doposud terestricky šířila signál z vysílače Lipno – Vítkův kámen (Vítkův Hrádek), a to na kanálu 29 výkonem 250 Wattů.

autor: lukpo
Spustit audio