Televize Harmonie opět nevysílá, výpadek má tentokrát jiný charakter

1. duben 2016

Regionální síť 4 je jedinou distribuční cestou, jak se k vysílání tohoto programu dostat. Stanici nezařadil do nabídky žádný z velkých operátorů.

Česká stanice Harmonie TV, jejíž program je nejsnazší cestou dostupný prostřednictvím terestrické Regionální sítě 4 společnosti Prague Digital TV, přerušila přesně po týdnu znovu svoje vysílání. Předchozí výpadek trval v době od 8. do 24. března, což bylo šestnáct dní. Přerušení vysílání je opět na straně televize. Jak sdělil webu Digitální rádio Petr Formánek, který je jednatelem operátora, z pohledu distribuce je vše v pořádku. „Signál běží a dodáváme i elektronického programového průvodce,“ konstatoval Formánek. Šéfa stanice Jiřího Hegera se naší redakci zastihnout nepodařilo.

Výpadek Harmonie TV má však tentokrát jiný charakter. Zatímco při předchozích problémech byly k dispozici všechny technické parametry, v době psaní tohoto textu byl odpojen takzvaný Video PID (VPID), takže některé přijímače mohly tuto stanici zařadit chybně mezi rozhlasové stanice. Regionální síť 4 je jedinou distribuční cestou, jak se k vysílání tohoto programu dostat. Webové stránky Harmonie TV jsou nefunkční, i když jsou avizovány v jejím vysílání. Stanici nikdy nezařadil do nabídky žádný z velkých operátorů (O2TV, Skylink, UPC Digital).

autor: lukpo
Spustit audio