Televize JOJ vyzývá české operátory k vyřazení kanálů Plus a Wau

10. březen 2017

Operátor O2 Czech Republic má v seznamu kanálů stále i slovenskou verzi TV JOJ. V programovém průvodci ji schovává za „testovací vysílání“.

Slovenská televizní skupina JOJ vyzývá české operátory, aby vyřadili z nabídky její tematické kanály Plus a Wau. „JOJ Group, podobně jako ostatní slovenské a české televizní skupiny, pokračuje v úsilí o zrušení nelegálního šíření televizí na našem i českém území a vyzývá operátorů k vypnutí stanic Plus a Wau v Česku,“ uvedla televize. Stanice, jak již dříve upozornil web Digitální rádio, vyřadili z nabídky někteří menší hráči. U těch velkých naopak stále zůstávají.

„Naše společnost neudělila a současně s ohledem na ochranu nabytých teritoriálních práv k vysílanému obsahu ani není oprávněna udělit jakékoliv třetí osobě souhlas (licenci) na převzetí televizní programové služby Plus a její šíření na území České republiky, proto jí jakékoli zařazování do skladby programů převzatého vysílání je nezákonné,“ uvádí JOJ Group operátorům v oficiálním dopisu. Stejná výzva se týká i stanice Wau. JOJ tento krok obhajuje tím, že tyto kroky přinesou lepší transparentnost trhu, ochránění licencí a práv vysílání či produkčních studií.

Slovenská skupina dále v tiskové zprávě uvedla, že se koncem loňského roku s operátory dohodla na vypnutí svého hlavního kanálu, tedy samotné TV JOJ. To ale není úplně pravda. I po několika měsících stanice zůstává v nabídce největší IPTV služby na trhu, tedy u operátora O2 Czech Republic. V seznamu kanálů je stanice označována v elektronickém programovém průvodci (EPG) jako „Testovací vysílání“. Zákazníci O2TV tak mají k dispozici jak původní TV JOJ ve standardním rozlišení, tak i její mezinárodní klon – verzi JOJ Family. Tu nabízí operátorům slovenská skupina jako náhradu a označuje ji za úspěšný projekt.

autor: lukpo
Spustit audio