Televize Markíza se vrací na Slovensko do pozemního vysílání, bude ale placená

18. květen 2017

„Jsme rádi, že se opět potvrdilo, že vysílání přes anténu je standardní technologickou platformou,“ konstatoval generální ředitel operátora Towercom Ivan Peschl.

Placená slovenská pozemní televize Plustelka se od poloviny června rozšíří o programy Markíza HD, Doma a Dajto. Zástupci společností Markíza Slovakia, která je provozovatelem zmíněných stanic, a Towercom spolu podepsali novou distribuční smlouvu platnou do roku 2019. Markíza odešla z bezplatného vysílání k 31. prosinci 2016, kdy se rozhodla přejít výhradně na placený model. Terestrická televize není na rozdíl od Česka na Slovensku dominantní platformou.

„Jsme rádi, že opět můžeme nabídnout lidem, kteří sledují televizi přes anténu, bohatší nabídku programů. Naším cílem je zajistit co možná nejvíce informací a zábavy pro maximální počet slovenských domácností. Zároveň jsme rádi, že se opět potvrdilo, že vysílání přes anténu je standardní technologickou platformou,“ konstatoval generální ředitel společnosti Towercom Ivan Peschl. Do konce letošního roku budou programy Markízy dostupné v rámci placeného balíku za 2.99 €/měsíc. Další obchodní politiku svázanou s těmito stanicemi operátor neodhalil.

autor: lukpo
Spustit audio