Televize Prima si registruje ochranné známky Prima Plus a Prima + 1

21. listopad 2016

Označení kanálů „+1“ je obvyklé v zahraničí, zejména ve Velké Británii. Jedná se vždy o časové posunutou verzi dané stanice.

Úřad průmyslového vlastnictví (ÚPV) v uplynulých dnech zaregistroval nové ochranné známky Prima Plus a Prima + 1. Stojí za nimi společnost FTV Prima, provozovatel kanálů Prima, Prima Cool, Prima love, Prima Zoom a Prima Max. Po zkušenostech z minulosti se firma k novým ochranným známkám nevyjadřuje, v lepším případě odkazuje na to, že budou sloužit pro budoucí projekty.

Pod podobným názvem jako Prima Plus funguje i bezplatná videotéka mediální skupiny Nova, která byla veřejnosti představena v únoru 2014. FTV Prima však už svůj bezplatný videoarchiv má, a to pod označením Prima Play. K dispozici je například i v rámci hybridního vysílání HbbTV na televizorech, případně set-top-boxech připojených k internetu. Označení kanálů „+1“ je obvyklé v zahraničí, zejména ve Velké Británii. Jedná se vždy o verzi dané stanice časově posunutou o hodinu nazpět. Placená televize Sky používá například pro některé stanice i mutace +2 nebo +24.

autor: lukpo
Spustit audio