Televize Regina sjednotila loga v upoutávkách a na televizní obrazovce

9. únor 2016

Stanice je dostupná prostřednictvím satelitu Astra 3B, kde působí operátor Skylink, a také v rámci pražského DVB-T.

Diváci televize Regina, která je určena zejména pro starší diváky, si mohli od začátku února všimnout, že tento program vysílá s jinou podobou loga, než tomu bylo doposud. Nejde ale o nový staniční identifikátor. Regina pouze sjednotila podobu loga, které se objevovalo v rámci upoutávek a to, jež bylo umístěno trvale do pravého horního rohu obrazovky.

Společným identifikátorem je tak od začátku února královská koruna, nad níž je umístěn nápis TV Regina. Za stanicí stojí známý „šaman“ Jan Saavedra a jeho nevlastní sestra Ivana Regina Kupcová Sádlová, po níž právě televize nese své označení.

TV Regina

TV Regina je dostupná divákům prostřednictvím satelitu Astra 3B na pozici 23,5 stupně východně (zde působí i operátor Skylink), a to v nekódovaném režimu, naladit ji mohou ale také obyvatelé Prahy a části středních Čech díky regionální DVB-T síti 4 společnosti Prague Digital. Stanice nedávno prošla na družici významnou technologickou proměnou, když přešla z přenosu signálu v normě MPEG-2 na MPEG-4/AVC. Znamená to, že diváci pro její sledování potřebují box pro příjem programů s vysokým rozlišením (HDTV). Ke stejnému kroku se odhodlala i Regionálnítelevize CZ.

autor: lukpo
Spustit audio