Telewizja Polska se v DVB-T multiplexu 8 objeví v roce 2018, nabídne i TVP Sport HD

25. srpen 2017

Osmý polský multiplex je zachytitelný také na omezeném území Čech. Jeho zvláštností je skutečnost, že funguje stejně jako digitální rozhlas DAB+ ve III. pásmu.

Telewizja Polska plánuje začátkem příštího roku vstoupit do tamního DVB-T multiplexu 8, jehož operátorem je společnost EmiTel. Serveru Wirtualnemedia.pl to potvrdil Maciej Stanecki, člen představenstva TVP. Hlavním tahákem programové nabídky by měla být stanice TVP Sport ve vysokém rozlišení (HDTV), která zabere v digitální síti dva sloty. O nabídce dalšího programu v SD kvalitě zatím není definitivně rozhodnuto.

Osmý polský multiplex je zachytitelný také na omezeném území Čech. Jeho zvláštností je skutečnost, že funguje stejně jako digitální rozhlas DAB+ ve III. pásmu. V současné době je jeho programová nabídka složena ze stanic Zoom TV, Nowa TV, WP a Metro, kterou převzala společnost Discovery Polska. Multiplex je v provozu od poloviny loňského roku. Telewizja Polska si také stále pohrává s myšlenkou, že by mohla spustit druhý kanál TVP Sport s dodatkem Premium. Pro náplň této stanice by prý měla dostatek obsahu.

autor: lukpo
Spustit audio