Tenisový French Open se bude vysílat v Ultra HD rozlišení, částečně nekódovaně

22. květen 2018

„Diváci budou na stadion doslova připoutání díky ultra vysoké kvalitě obrazu,“ slibuje Georges Agnes, ředitel divize operací a produktů společnosti HD Plus.

Pro sportovní fanoušky přichází v uplynulých dnech už druhá pozitivní zpráva. Satelitní diváci budou moci letos poprvé v Ultra HD kvalitě, tedy čtyřikrát vyšším rozlišení, než jakým je Full HD, sledovat nejen mistrovství světa ve fotbale, ale také tenisový French Open. Druhá významná sportovní událost ale bude divákům výrazně dostupnější. Zatímco ruský šampionát bude šířen volně přes turecký satelit, French Open bude k dispozici částečně volně přes družici Astra na pozici 19,2 stupně.

Vysílání French Open si budou moci zájemci z České republiky a Slovenska užít od 27. května do 10. června na kanálu UHD1, který otevře prostor pro dočasně vysílající stanici Eurosport 4K. UHD1 vysílá přes den demo materiály, ve večerních hodinách, kdy je kódován, pak obsah od partnerů společnosti SES. V nešifrované části tak bude možné vidět 9. června od 15.00 finále žen, finále mužů bude 10. června kódováno. Na satelitu Astra už jsou v Ultra HD kvalitě vysílány závody formule 1, ale jsou dostupné na kryptovaném kanálu RTL UHD.

Stanice UHD1 bude volně přístupná divákům z celé Evropy od pondělí do soboty v čase 8.00 až 20.00, v neděli pak od 8.00 do 14.00. V ostatních časech budou mít k vysílání přístup pouze klienti placené služby HD Plus. „Formát Ultra HD nabírá na dynamice. S nejvýznamnějším světovým turnajem na antukovém hřišti, Eurosportu a UHD1 nabídneme přidanou hodnotu pro naše zákazníky i partnery. Diváci budou na stadion doslova připoutání díky ultra vysoké kvalitě obrazu,“ slibuje Georges Agnes, ředitel divize operací a produktů společnosti HD Plus.

autor: lukpo
Spustit audio