T-Mobile nabídne tarif až s 60 GB dat, reaguje i na konzumaci videa

28. březen 2017

Nové tarify bude možné využívat kdekoliv v Evropě. „Nemá to žádné háčky,“ ujišťuje mobilní operátor.

Telekomunikační operátor T-Mobile dnes na setkání s novináři představil nové tarify, které reagují na rostoucí přenesený objem dat prostřednictvím LTE sítí a zvyšující se rychlost mobilního připojení. Michal Podlucký, senior manažer rozvoje propozic firmy, pro web Digitální rádio uvedl, že společnost reaguje i na využívání videa, které se konzumuje právě na mobilních zařízeních.

Novinkou v portfoliu operátora s fokusem na internet je tarif Mobil Data. Za něj zákazník zaplatí 499 korun a v ceně bude mít 10 GB dat. Volání a SMS se v tomto případě budou platit samostatně. Za stejnou cenu, ale s neomezeným voláním, dostane zákazník u tarifu Mobil S 500 MB dat. Dále operátor představil balíčky Mobil M (4 GB), Mobil L (8 GB), Mobil XL (16 GB) a Mobil XXL (60 GB dat). Nejvyšší balíček pro nejnáročnějšího zákazníka vyjde na 2.499 Kč/měsíc.

Dušan Švalek, výkonný ředitel rezidentního segmentu, konstatoval, že operátor touto nabídkou reaguje na turbulentní dobu na mediální i politické scéně. „Není to reakce na politický tlak. Je jasné, že takovéto věci se nepřipravují z týdne na týden,“ reagoval na kritiku operátorů z trhu Švalek. Juraj Bóna, ředitel B2C marketingu a řízení produktů, uvedl, že celkový objem přenesených dat v letech 2015/2016 meziročně vzrostl v síti T-Mobile o 82 %. Až 80 % provozu je dnes na LTE zařízeních a technologie v současné době pokrývá prakticky téměř celou Českou republiku.

V prosinci loňského roku zaevidovala firma ve své síti 261 tisíc nových LTE zařízení, za leden a únor to bylo dalších 320 tisíc zařízení. 52 % rezidentních zákazníků již v současné době používá LTE telefon. Michal Podlucký, senior manažer rozvoje propozic, novinářům sdělil, že tarify bude možné využívat kdekoliv v Evropě. „Nemá to žádné háčky,“ ujistil Podlucký a dodal, že zavádí tyto tarify o dva a půl měsíce dříve, než nařizuje směrnice Evropské unie zrušení poplatků za roaming. Pro cenově citlivé zákazníky chce firma později představit i nižší tarify.

Statistika LTE připojení operátora T-Mobile 2015/2016
autor: lukpo
Spustit audio