T-Mobile přidává do nabídky IPTV pět nových stanic, zaměří se i na fenomén e-sportu

20. září 2017

Nedávno začal operátor, který dosáhl se svou službou hranice třiceti tisíc klientů, nabízet některé programy s novějším kódováním. Umožňuje to nabízet platformu i na pomalejších připojeních.

Ve čtvrtek 21. září se zákazníkům T-Mobile TV, internetové televize od společnosti T-Mobile, objeví v nabídce pět nových televizních stanic. Půjde konkrétně o Travel Channel HD, Travel XP HD, Brava, Ginx a Dusk TV. První dvě zmiňované stanice jsou věnované cestování, další zejména opeře a vážné hudbě, následuje fenomén e-sportu (hraní počítačových her přenášených na TV obrazovce) a rozšíření nabídky zakončuje erotika.

Travel Channel HD a Travel XP HD se stává součástí balíčku Premium, stejně jako Brava a Ginx. Dusk TV bude zařazena do nabídek Standard a Premium. Nejdůležitější technickou změnou na straně operátora byl přechod některých programů do kódování H.265/HEVC, což umožňuje nový box, který firma od léta nabízí. Díky tomu může T-Mobile vysílat některé stanice s nižšími datovými toky při zachování stejné obrazové kvality a je možné tak službu nabídnout i na připojeních s nižšími rychlostmi. Podle posledních údajů, které operátor zveřejnil, si službu předplácí aktuálně třicet tisíc zákazníků.

autor: lukpo
Spustit audio