TV Lux už vysílá na satelitu ve vysokém rozlišení, o novince ale zatím mlčí

5. květen 2017

Stanice je katolickou televizí, která zahájila samostatné vysílání v roce 2008 a vznikla díky spolupráci Konference biskupů Slovenska a LUX communication.

Slovenská křesťanská televize Lux zahájila v polovině tohoto týdne na satelitu vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Tento signál je šířen konkrétně z družice Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně. Za zmínku stojí skutečnost, že televize o novince prozatím diváky vůbec neinformovala – alespoň ne na webu, případně sociální síti Facebook. Její portál v kategorii Nalaďte nás obsahuje neaktuální informace a zmiňuje se i o existenci Active TV nebo TV Regina.

Televize Lux je katolickou televizí, která zahájila samostatné vysílání v roce 2008 a vznikla díky spolupráci Konference biskupů Slovenska a LUX communication. Jak uvádí její provozovatel, nabízí program v souladu s naukou a životem katolické církve. Jejím cílem je přinášet lidem možnost poznávání a posílení se ve víře, ze které mohou čerpat sílu do prožívání každodenního života. „V době, kdy jsou lidé zaplaveni množstvím informací a často znechuceni plytkosti a bulvárností, nabízíme kanál rodinné televize, se kterou se diváci budou cítit dobře,“ uvádí TV Lux.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12168/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Vysílání TV Lux ve vysokém rozlišení
autor: lukpo
Spustit audio