TV Regina má finanční problémy, na satelit už se pravděpodobně nevrátí

27. říjen 2016

Provozovatel služby Skylink odmítl situaci okolo televize komentovat. Její vlastník původně sliboval vysílání obnovit do konce minulého týdne.

Důvodem přerušení vysílání TV Regina na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, jsou finanční problémy jejího provozovatele. Vyplývá to z informací, které má k dispozici web Digitální rádio. Majitel televize Jan Saavedra minulý týden pro naší redakci uvedl, že za přerušením vysílání stojí technické problémy, které by měly být do pátku 21. října odstraněny. To se ale nestalo. Je čtvrtek 27. října a stanice stále nevysílá.

Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, která je provozovatelem satelitní služby Skylink, na jejíž kapacitě byl program šířen, se k situaci odmítl vyjádřit. Redakce našeho webu se snažila kontaktovat přímo i Jana Saavedru, ten však v průběhu středečního večera nezvedal svůj mobilní telefon. Přerušením šíření na satelitu přišla TV Regina pravděpodobně o významnou část svých diváků, protože signál pokrýval bez problémů Českou republiku i Slovensko. Fatální mohl být pro televizi také přechod z normy DVB-S/MPEG-2 do DVB-S2/MPEG-4. V tuto chvíli zůstává program pouze v pražské Regionální síti 4 na kanálu 46.

autor: lukpo
Spustit audio